0(0)

Liefdevol waken over jullie huwelijk

Beschrijving

Als moslims zijn wij allen verbonden door een hoger doel. Het islamitisch doel om gedurende dit leven ons uiterste beste te doen om de tevredenheid van Allahﷻ te verkrijgen. Ook binnen ons huwelijk.

Ik veronderstel dat je deze training/cursus hebt aangeschaft omdat je getrouwd bent Allahuma barik. Of omdat je hoopt te trouwen; moge Allahﷻ je een goede en rechtschapen broeder en echtgenoot schenken. Amin.

Relaties vragen om aandacht, koestering én investering. Dat wat je aandacht geeft groeit immers. Dit geldt voor goede en minder goede zaken. Een huwelijk is als het goed is met de wil van Allah iets wat een leven lang duurt en zelfs voortduurt in het volgende in shaa Allah! Het is dus een kostbaar geschenk waar je zuinig op dient te zijn.

Mijn wens is dat deze cursus jou steunt in het werken aan een gezegend huwelijk waarin jullie beiden tevreden zijn en jullie islamitische opdrachten kunnen volbrengen. Het uitgangspunt is dat het een huwelijk is waar jullie beiden bewust voor hebben gekozen en waarbij er geen ernstige misstanden plaatsvinden. Alhoewel ik ook het onderwerp onrecht aan de orde breng, is dit niet leidend.

Weet dat ik geen geleerde ben en dus geen islamitische oordelen of adviezen geef in deze training/cursus. Hiervoor verwijs ik je naar de geleerden die hier toe bevoegd zijn. Ook is het geen ‘hoe-verander-ik-mijn-man’ gids. Het is wel een cursus waarbij ik veel voorbeelden en oefeningen heb gestopt, in de hoop dat het jou in shaa Allah helpt om je huwelijk tot een succes te maken. Mocht je interesse hebben in boeken over de islamitische rechten en plichten binnen een huwelijk, kijk eens rond in islamitische webwinkels. Die hebben een breed aanbod. Uiteraard zijn de Koran en de Sunnah een bron van informatie!

Het is goed om vooraf te weten dat ik in deze cursus niet inga op het huwelijk én het hebben van kinderen. Ik leg de focus op de relatie tussen echtgenoten en laat kinderen buiten beschouwing omdat dit een hele nieuwe dimensie toevoegt aan een relatie. Er zijn alhamdulillah inmiddels veel deskundige zusters die hier heel veel aandacht geven zoals ibloom coaching, moslima girlboss academy en ipep. Graag verwijs ik je naar hen voor meer informatie.

De enige persoon waar jij regie en zeggenschap over hebt ben je zelf, dus dat is het uitgangspunt bij deze cursus Ik wens je veel plezier en nieuwe inzichten toe!

Wat ga ik leren?

  • Je leert nieuwe vaardigheden toe te passen
  • Je krijgt meer kennis over hoe je met elkaar kunt communiceren
  • Je leert meer vanuit jezelf te handelen ipv af te wachten
  • Je ervaart dat je zelf invloed hebt op hoe je jouw leven leeft en welke gedachten jij kiest

Onderwerpen voor deze cursus

29 Lessen25h

Hoofdstukken

Inleiding
Opdracht – Inleiding
Deel 1 – Ken jezelf
Opdrachten – Ken jezelf
Deel 2 – Ken elkaar
Opdrachten – Ken elkaar
Deel 3 – Jullie persoonlijke stam
Opdrachten – Jullie persoonlijke stam
Deel 4 – De niveaus van liefde kennen
Opdrachten – De niveaus van liefde kennen
Deel 5 – Inzetten van liefdestalen
Opdrachten – Inzetten van liefdestalen
Deel 6 – Geweldloze communicatie
Opdrachten – Geweldloze communicatie
Deel 7 – Geluk in plaats van drama
Opdrachten – Geluk in plaats van drama
Deel 8 – Een passende oplossing kiezen
Opdrachten – Een passende oplossing kiezen
Deel 9 – Bepaalde valkuilen vermijden
Opdrachten – Bepaalde valkuilen vermijden
Deel 10 – Het legen van gifbekers
Opdrachten – Het legen van gifbekers
Deel 11 – Een hulplijn inschakelen
Opdrachten – Een hulplijn inschakelen
Deel 12 – Onrecht in een huwelijk
Opdrachten – Maak onrecht bespreekbaar
Deel 13 – Kiezen voor het geluk van jullie unieke stam
Opdrachten – Kiezen voor het geluk van jullie unieke stam
Tot slot

Over de instructeur

De ambacht waar Allah  mij mee heeft gezegend is het intuïtief kunnen invoelen en kunnen doorzien mogelijkheden die jou helpen om je verder te ontwikkelen en een leven lang te groeien. Ik coach je empathisch en zonder oordeel zodat je jouw talenten en kwaliteiten volledig in leert te zetten en kunt afstemmen op jouw unieke innerlijke bron en je met meer tevredenheid kunt leven in-sha'Allah in afstemming met je fitrah.

11 Cursussen

57.00

Vereisten

  • Durf om naar eigen handelen te kijken en nieuwe keuzes wille maken
  • Bereid zijn om te oefenen zodat je nieuwe gewoonten eigen kunt maken
  • Verantwoordelijkheid willen nemen om zelf te werken aan wat je niet prettig vindt
  • Onderkennen als het niet goed gaat en beslissen wat jij kunt doen (of laten)

Doelgroep

  • Moslima's die meer verbondenheid willen ervaren met hun partner en het huwelijk zien als een samenspel en samenwerking tussen twee gelijkwaardige partners.

Want to receive push notifications for all major on-site activities?