0(0)

Mindful leven & bespiegelen

Beschrijving

Vrouwen hebben soms de neiging om iedereen om hen heen voorrang te geven en eerst hun behoefte te vervullen; kinderen, echtgenoot, familie, werk. Mashaa Allah dat je er voor ze wilt en kunt zijn, maar als ook jij gelukkiger wilt leven, dien je ook jezelf af en toe voorrang te geven.

Vanuit de psychologie is het bekend dat voor jezelf zorgen jou helpt om je beter te concentreren en productiever te zijn. Bovendien krijg je hierdoor ruimte in je hoofd om bijvoorbeeld over oplossingen na te denken als je een probleem ervaart.

Ook in islam worden we aangemoedigd om balans te vinden. Onze grootste voorbeeld, de Profeetﷻ , had geen vaste routine, maar zorgde er wel voor dat hij én goed voor zichzelf zorgde én voor de ummah. Daarnaast van hij gewend om zich af en toe -voor langere tijd- terug te trekken om te bespiegelen. Vanuit de overleveringen kennen we ook het belang van stilte. Onze Profeetﷻ heeft gezegd: “Degene die zwijgt, krijgt vele zegeningen”.

In deze cursus bied ik je verschillende technieken aan om te oefenen met mindful leven en bespiegelen. Het is belangrijk dat je structureel tijd voor vrij leert te maken. Want het gaat niet vanzelf. Als het helpt; plan een afspraak met jezelf in je agenda en start, al is het maar met één kleine oefening per dag.

Wat ga ik leren?

  • Nieuwe inspiratie om contact te maken met je innerlijke bron
  • Beter aanvoelen wat werkt voor jou
  • Fijne momenten leren herkennen en koesteren

Onderwerpen voor deze cursus

13 Lessen

Introductie

Voorwoord

Maak gebruik van je ademhaling

Korte meditaties; voor een dagelijkse portie rust

Zorgen voor jezelf via meditatie

De vijf gebeden

Wees dankbaar

De heilzame natuur

Gedenken

Een nieuwe ochtendroutine

Smeekbeden verrichten

Over de instructeur

De ambacht waar Allah  mij mee heeft gezegend is het intuïtief kunnen invoelen en kunnen doorzien mogelijkheden die jou helpen om je verder te ontwikkelen en een leven lang te groeien. Ik coach je empathisch en zonder oordeel zodat je jouw talenten en kwaliteiten volledig in leert te zetten en kunt afstemmen op jouw unieke innerlijke bron en je met meer tevredenheid kunt leven in-sha'Allah in afstemming met je fitrah.

11 Cursussen

27.00

Vereisten

  • Bereid zijn om jezelf uit te dagen
  • Los durven laten van oordelen

Doelgroep

  • Vaker rust te ervaren in je dagelijkse leven
  • Oefenen om meer in balans te zijn en te blijven
  • Ontdekken waar jij kalm van wordt

Want to receive push notifications for all major on-site activities?