0(0)

Meer tevredenheid ervaren in je leven

Beschrijving

We hebben allemaal wel eens te maken met tegenslag. Pijn, teleurstelling, verdriet, verwachtingen die niet uitkomen. Dit hoort bij het leven. Echter, het leven is zoals wij het zien. Onze blik en oordeel bepaalt in grote mate hoe wij lijden onder gebeurtenissen.

Nu mag je best kiezen voor een lijdensweg hoor. Maar….helpt het eigenlijk wel? Ook op lange termijn? Waaruit blijkt dit? Voel je meer tevredenheid als je lijdt? Of zou het ook mogelijk zijn om te kiezen om minder te lijden, de pijn even flink te voelen en vervolgens verder te gaan met je leven en alles wat je belangrijk en van waarde vindt? Om te leren waarderen wat er allemaal goed gaat. Wat je zoal ontvangt, vaak zonder dat je er bij stil staat.

Ik vind het heel interessant dat ons geloof ons leert om alles te onderzoeken. Zelfs ons geloof. Niet blind geloven, maar checken. Aan de hand van de vele Tekenen die ons bijvoorbeeld worden getoond. Maar als het gaat om onze gedachten, nemen we alles wat we denken automatisch voor waarheid aan. Vaak zonder te toetsen of het klopt wat je brein allemaal tegen je zegt; zelfs als je innerlijke bron jou probeert duidelijk te maken dat er iets anders aan de hand is.

In deze cursus leer je de eerste stappen te zetten in het loslaten van het idee dat alles wat je denkt ook waar en echt is en dat je alle gedachten maar moet geloven. Want dat is altijd maar weer de vraag nietwaar. Daarnaast leer je meer te kijken naar de mooie kanten van jou leven en leer je meer bewust te kiezen hoe je jouw dagen kunt starten door af te stemmen op jouw innerlijke bron en in-sha’Allah (nog) meer tevredenheid kunt ervaren.

“Het leven is makkelijker dan je denkt en moeilijker als je denkt.”

Wat ga ik leren?

  • oefenen in het ervaren van meer tevredenheid
  • zelf je dag positief te beïnvloeden
  • je leert beter contact te maken met je innerlijke bron

Onderwerpen voor deze cursus

15 Lessen11h

Oefeningen

Inleiding
Kies hoe je de dag wilt starten
Omdenken van valkuilen
Minder verwachten
De waarheid en jouw waarheid
Wat als….
Wat vind je werkelijk waarde(n)vol?
Oefening in dankbaarheid
Je goed voelen zonder reden
Ta-da lijst bijhouden
Schitteren doe je zo
Over willen en nodig hebben
Een tevreden hart
Wees alert op toxische positiviteit
Tot slot

Over de instructeur

De ambacht waar Allah  mij mee heeft gezegend is het intuïtief kunnen invoelen en kunnen doorzien mogelijkheden die jou helpen om je verder te ontwikkelen en een leven lang te groeien. Ik coach je empathisch en zonder oordeel zodat je jouw talenten en kwaliteiten volledig in leert te zetten en kunt afstemmen op jouw unieke innerlijke bron en je met meer tevredenheid kunt leven in-sha'Allah in afstemming met je fitrah.

11 Cursussen

27.00

Vereisten

  • open staan om nieuwe gewoonten te leren

Doelgroep

  • voor iedere moslima die dagelijks meer wil genieten

Want to receive push notifications for all major on-site activities?